måndag 12 december 2011

Vem skäms över vem, Strömbäck?

Per Strömbäck skäms över att bo i en "skurkstat" där ingen fällts pga IPRED-lagen. Ja, man undrar just vad det är för en människa som skulle tända på att några slumpvis utvalda ungdomar av miljonen svenska fildelare fick sina liv förstörda med miljonböter på grund av att de ägnat sig åt att byta musik och film med varandra - en vana som funnits sedan kassettbandets intåg på marknaden för sisådär 50 år sedan - en helt normal och socialt accepterad vana som man kan diskutera med sina kollegor på kafferasten.

Vad är det för en människa som ser helt normala människor som skurkar?

Hade det varit kommersiella pirater som han jagade hade jag haft viss förståelse för uttalandet - och då tänker jag på pirater i stil med sådana som man ser överallt nere i Asien, där de säljer DVD-skivor med 20 nedladdade filmer på för 25 spänn.

Nej, de skurkar som Strömbäck skäms över, det är skurkar såsom du och jag, som tycker att det är helt normalt beteende att vilja visa bra filmer för sina vänner, inviga kompisar och familj i bra musik man har hittat, eller varför inte låna ut en bok till någon istället för att skicka honom till Bokia för att köpa sin egen. De skurkar han skäms över, det är samma människor som för 15 år sedan satt vid sin kassettradio med handen på record-knappen för att spela in sina favoritlåtar från radion och sedan bandade av de bästa inspelningarna till varandra.

Personligen skäms jag över att bo i samma land som Strömbäck och andra antipirater som är så totalt fjärmade från verkligheten att de ser skurkar i kulturellt intresserade medelsvenssons.

/Anna

Inga kommentarer:

Stella och Molly

Stella och Molly