lördag 18 september 2010

Varför rösta Pirat?

Jag vill lyfta följande från Piratpartiets senare nyhetsbrev:

Argumentation till dem som tänkt rösta på Alliansen:
Slappna av. De vinner. Så varför inte göra en markering i sista stund, istället? För att återupprätta borgerliga kärnvärden som integritet och rättssäkerhet? Att bli borgerlighetens lilla dåliga samvete..? En pirat kämpar ju faktiskt mer för en hel del viktiga borgerliga kärnvärden än vad borgarna själva gör.

Argumentation till dem som tänkt rösta rödgrönt:
Sorry, men jag tror det är kört för en rödgrön regering. Så varför inte lägga rösten där den gör skillnad i stället, och rösta för integritet, kultur och kunskap? Det är dessutom en tydlig markering till de rödgröna i framtiden, att Bodströms visioner om ett samhälle utan integritet och med inlåst kultur inte är något som bär en framtida regering.

Argumentation till dem som röstade på Piratpartiet i EU-valet, men som nog inte orkar rösta i år:
Upp och hoppa! Även om Piratpartiet inte skulle komma in i riksdagen, så kan just din röst vara avgörande. Får PP en procent av rösterna, då får vi gratis valsedlar nästa gång ? så att våra aktivister kan ägna sig åt att kampanja istället för åt valsedelsvaktmästeri. Får PP 2,5 procent, då får vi partistöd ? och en lite bättre chans att ta upp striden med gammelpartierna. Och det kan, bokstavligen talat, vara din röst det hänger på. Så gå och rösta på Piratpartiet!

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Inga kommentarer:

Stella och Molly

Stella och Molly