söndag 19 september 2010

Rör inte vår demokrati, Aftonbladet

Aftonbladet har verkligen börjat ge mig spykänslor. Idag går de öppet ut med en kampanj för att få folk att INTE rösta på just SD och i sann vänsteranda finns det bara ett alternativ att rösta på i kampanjen.

Jag tycker inte att det är rätt av en stor dagstidning att så totalt döma ut ett parti som de inte gillar. Vi vet ju alla att Aftonbladet är ett sosse-näste och att i stort sett alla artiklar är vänstervridna, så man drar sig ju aldrig för att ge alliansen i allmänhet och moderaterna i synnerhet en känga... men det här var lite för mycket öppen "in your face" mobbing till och med för AB. Tydligen är det okej för tidningarna att uppföra sig hur som helst, så länge det är SD man sparkar på.

SDs budskap kan man tycka vad man vill om, personligen tycker jag att de är ungefär lika vrickade som Vänsterpartiet och för mig är det precis lika verklighetsfrämmande att se något av dessa partier i regeringen, men ni ska inte tro annat än att det hade blivit ett jävla liv om någon hade tryckt upp en tidning med en stor "rösta inte på kommunisterna"-kampanj på förstasidan.

Jag finner det också stötande att det bara finns en enda knapp på kam

De stora tidningarna har ett samhällsansvar.

Rör inte vår demokrati, Aftonbladet. Låt folk rösta på puckon om de vill.

Och låt SD försvara sin politik sakligt istället för att skapa värsta hypen och en mobboffer/underdog-situation.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

4 kommentarer:

Caspian Rehbinder sa...

Nu tycker jag att du är ganska fånig. Alla nyhetstidningar har en politisk agenda på ledarsidorna. Självklart så även Aftonbladet. Svenska Dagbladet och Dagens Nyheter har ungefär varje dag de senaste fyra åren förklarat för läsarna varför regeringen är bättre än oppositionen, varför de rödgröna är hemska och Alliansen är fantastiska, och därmed tydligt antytt att man bör rösta på Alliansen.

Dagarna kring valet, och kanske i synnerhet på valdagen, är det desto mer relevant att tydligt få ut den åsikt tidningen står för.

Man kan tycka att det är fult, att det är ineffektivt, och ett dåligt sätt att argumentera. Det kan jag hålla med om. Men när du börjar prata om att detta skulle inskränka vår demokrati, menar jag att du totalt tappar koncepten.

På vilket sätt är en fri press ett hot mot demokratin?

Kraxpelax sa...

Nu har Jan Helin i Aftonbladet skickat Sverigedemokraterna in i Riksdagen. Sanslöst oskickligt! Det där monomana spottandet och fräsandet retar bara upp folk.

Förlåt men Sverigedemokraterna är faktiskt INTE människornas största bekymmer och faktiskt INTE valets huvudfråga.

*skakar bedrövad på huvudet*

- Peter Ingestad, poet, Solna

Anna Högberg sa...

Caspian, att ha en politisk agenda i nyhetsrapporteringen är en sak, att såhär rakt och öppet DRIVA KAMPANJER mot ett enskilt parti är att gå för långt.

Tänk dig ett annat scenario: PP står nära vågmästarställning. Då går DN och Expressen ut med kampanjen "RÄDDA KULTUREN - RÖSTA INTE PÅ TJUVARNA!!!"

Hur hade vi reagerat då?

Anonym sa...

Om aftonbladet hade gjort en sådan kampanj mot PP hade jag tyckte det var precis lika osamkligt som nu när det göras mot SD men jag hade också jublat då vi säkert fått betydligt mer än de 0.6% vi kanske får detta val.

Denna löpsedel kan mycket väl vara den droppe som får in SD i riksdagen. De lär i varje fall itne förlora mer röster än vad de vinner på den,.

Stella och Molly

Stella och Molly