söndag 19 september 2010

Demokratiskt impulsköp nära kassan

Personligen tycker jag att det är lite oroväckande med att så många väljare bestämmer sig i sista minuten eller till och med gör impulsval i vallokalen. Risken är stor att man då låter känslorna styra istället för att verkligen tänka efter. Man kanske är på väg till vallokalen för att rösta och så får man se en stackars artist sitta på backen och spela för småmynt med en skylt bredvid sig: "rösta pirat, jag kan spela för växelpengar".

Då blir man kanske berörd, och trots att man egentligen mycket väl vet om att verkligheten inte ser ut sådan så är man ute i sista stund och har inte fattat ett beslut. Då är man extremt mottaglig för enkla budskap.

Dessutom haglar det ju av budskap och löften och allehanda ditten och datten de sista dagarna. Cancersjuka används som slagträn i debatten och det finns ingen tid kvar till att kolla fakta.

Samtidigt så är det fler än någonsin som har förtidsröstat. Det tycker jag är bra. Det visar på att man har tänkt igenom vad man vill rösta på och inte gör impulsköp nära kassan.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Inga kommentarer:

Stella och Molly

Stella och Molly