tisdag 14 september 2010

Bodström + FRA = förvirring

Problemen med Bodströms utspel om att riva upp FRA-lagen är att det saknar trovärdighet när det kommer från just grundaren av Bodströmsamhället och att det det saknas konsekvens och värderingsmässig förankring i sossarnas övriga politik. Det finns ingen som helst logik i att riva upp och utreda FRA-lagen samtidigt som man vurmar om datalagring.

Det troliga är att man symboliskt river upp FRA-lagen och låter FRA härja fritt utan kontroll ett tag, varpå man efter en dyr och tidsödande utredning sedan tillämpar precis samma integritetskränkande bestämmelser som vi redan har idag, men i en lite snyggare förpackning.

Att plötsligt i sista veckan innan valet börja gapa om att avskaffa FRA känns som ett populistiskt utspel, och ett tämligen desperat sådant, i försök att greppa om en fråga som kan lyfta upp vänsterblocket ur det svarta opinionshål de har trillat ner i.

Det fungerar inte.

Det finns ETT parti som talar trovärdigt om FRA-frågan och det är Piratpartiet.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Utan att vurma för Bodström får man ge honom att han varit konsekvent mot FRA sedan första förslaget kom fram, under s-regeringen. Och det de säger nu om riv upp, gör om, gör rätt har de ju sagt sen innan FRA-lagen klubbades.

Men visst, det är inte som att det bygger förtroende att han var med och drev fram DLD...

Rick Falkvinge (pp) sa...

Fast Bodström är inte alls mot FRA. Han var mycket tydlig med att han ville ha FRA-lagen på en offentlig hearing som många bloggare följde.

Att han sedan stoppade den i inledningen till valrörelsen 2006 är en annan sak. Det har mer att göra med att han kan politikens realiteter.

Stella och Molly

Stella och Molly