tisdag 24 augusti 2010

Vaddå förvirring?

Jag måste säga att det är fascinerade hur icke-överens man kan vara och ändå påstå att man ska bilda regering ihop. Hur ska väljarna kunna veta vad de får om de röstar på något rött parti?

Enligt DN idag säger Vänsterpartiet:

– Allt är inte ämne för koalitioner och förhandlingar. Jag ser hellre att vi är oeniga och har en seriös diskussion om de här frågorna som bygger på forskning och kunskap

Okej, så de tre partierna S, V och MP ska vara oeniga och sitta och diskutera rättspolitik om de kommer till makten? Och väljarna får veta i efterhand vad de kommer fram till? Troligen runt år 2014, lagom till nästa val, kanske? Ursäkta, men varför i helvete har ni inte tagit dessa diskussioner under de fyra år som ni satt i opposition?

S vill ha buggning. Det vill inte V och MP.
S vill inte riva upp IPRED helt, det tycks V och MP vilja.
S är för att FRA ska få spana i kabel, medan V och MP är "tveksamma".
V vill återinföra halvtidsfrigivning, det vill inte S (detta innebär att mördare friges efter bara 5 år).
V och MP är skeptiska till gemensamt polissamarbete inom EU, till skillnad från S.
V är emot kameror i skolorna dagtid, återigen till skillnad från S.

Enligt DN.

Detta är tre partier som vill bilda regering TILLSAMMANS. Jag bara undrar... hur i hela världen tänker dessa klantskallar? Man gör utspel om butlers i tunnelbanan, clowner på ålderdomshem, könsneutrala dass... men rättspolitik har tydligen inte varit prioriterat att diskutera och på fyra år har man inte kunnat enas om en gemensam linje i dessa frågor.

Att rösta på vänstersörjan är verkligen som en rysk roulette i dessa frågor.... och i många andra frågor också, för den delen. Jag finner det oerhört allvarligt att tre partier som vill bilda regering tillsammans inte är överens om en rättspolitik med fyra veckor kvar till valet.

Någon jävla ordning måste det väl ändå vara?!?

Ge väljarna besked om viktiga frågor istället för att äta suspekt svamp och hallucinera fram idéer om matkassehämtande tvättbutlers som ska stå redo att ta hand om folks småbarn utanför de könsneutrala toaletterna.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Inga kommentarer:

Stella och Molly

Stella och Molly