tisdag 18 maj 2010

Pirates of the world, unite

Idag känns det fint att vara med i Piratpartiet, för i efterdyningarna av ytterligare ett lobbyistiskt tillslag mot sökmotorn The Pirate Bay så har Piratpartiet tagit på sig att leverera bredband till sajten.

Att stänga av en sajt från Internet på det vis som man försöker göra är varken rätt eller möjligt, och jag hoppas att vi på detta sätt visar båda delarna. Oavsett vad man tycker om fildelning av upphovsrättsskyddat material så är det inte rätt att stänga ner sökmotorer på nätet för att de indexerar material som man inte vill ska spridas.

Det finns bara ett sätt att hindra information från att spridas: publicera den inte. Behåll romanerna i byrålådan och filmen i kameran, om ni inte vill att människor ska ta del av dem!

Eller vill ni hellre försöka angripa Internets struktur igen, nu med ett politiskt parti från EU-parlamentet mot er i rättssalen?

Fildelningen är här för att stanna och The Pirate Bay har blivit en viktig symbol för friheten på nätet - friheten att kommunicera, knyta kontakter och dela information med varandra. Det finns inte en chans att Piratpartiet låter det skeppet sjunka.

Så hoppa ombord ni också - visa ert stöd för The Pirate Bay och Piratpartiet. Att gå med i Piratpartiet är både enkelt och gratis, och genom att hoppa ombord så kommer du att visa ditt stöd för det vi just gjorde.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

1 kommentar:

Oldtimer sa...

Du glömde att lägga in en länk för folk som vill gå med: BliPirat.Nu

Stella och Molly

Stella och Molly