måndag 15 mars 2010

Har vi något val?

Visst är det lite nedslående att se alliansens nya logga. Den är orange.

Men det är väl ett tidens tecken...

Grattis, svenska folket! Ni har nu två partier att rösta på - det ena är en rödgrön röra, det andra är en rödgul blandning.

Vad får det lov att vara? Rött eller halvrött? En stor blaffig röra till vänster där din röst får minimal påverkan, eller en stor blaffig röra i mitten där din röst får minimal påverkan? Mona eller Fredrik?

Jag minns en tid när det fanns många partier att välja mellan och valet faktiskt spelade någon roll. Nu har vi bara två, och den ena skiten är den andra lik. Ena sidan har bättre förståelse för ekonomi, skola och företagsklimat men inför övervakning, kränker folket på löpande band och är inte direkt smidiga med sina reformer. Den andra sidan har lite bättre PR, vill kvotera in kvinnor i bolagsstyrelser (oj vilken seger för Kvinnan!) och är - inte att underskatta - av tradition populär i Norrland.

Whatever.

När den gamla mångfalden i politiken har polariserat sig till rött och halvrött så är jag stolt över att vara lila.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

6 kommentarer:

Michael sa...

Politiken är kidnappad av underättelsetjänster bolag och bankirfamiljer och olje familjer.

Folket har inte ett skit och säga till om det är bilderberger agendor tydligen som gäller.

Det är ett hån mot folket ett rent hån.

Det visar på en sak.

Människor har ingen självkänsla.

Att vilja bli politiker kanske bör bli synonymnt med etiskt och moraliskt prostituerad?

I mina ögon kan bara direkt demokrati vara frihets system demokrati under ansvar.

Synd bara att det är omöjligt att tillämpa pga härskarstrukturer.

Det skulle behövas en Kvantumkrypterad dator som övervakas av en superintelligent superdator så ingen bryter sig in i systemet.
dumsäker som mans äger.

Politiker skulle inte verka som annat än rådgivare och skulle inte deras råd gälla skulle dom inte bli sittande länge till och folk skulle få lära sig ett och annat om politiker dessutom.

O andra sidan skulle en opartisk oberoende mediakanal behövas ochså.

Något sånt system finns ju inte heller ett mediasystem där alla har en del av publicera eget matrial och inte få lön efter artikel utan efter rättighet.

Jan-Olof Flink sa...

Gällande deras nya "fina" logga vill jag bara säga: "spela inte ALLAN".

Det står ju trots allt ALLAN där, med lite mindre jox insprängt... Hoppas den kostade massor av pengar ur deras valbudget, själv hade jag inte bjutt reklamfirman på kaffe ur automaterna på jobbet om de kommit och presenterat något dylikt för mig.

Mvh

/J-O

Michael sa...

http://www.dailymotion.com/video/x91qnp_2012-la-prophétie-du-cinquième-règn_news

Ravenna sa...

Michael, jag är inget fan av direktdemokrati. Det är, tyvärr, alldeles för lätt för majoriteten att trampa på minoriteten om det inte finns en representativ grupp emellan som tar personligt ansvar.

När alla ska rösta om varje fråga så blir ingen ansvarig och minoriteten tappar möjligheten att överklaga.

I en direktdemokrati kan man heller inte genomföra nödvändiga reformer i strid med majoritetens vilja. Säg t.ex. att majoriteten i ett land vill ha kvar kvinnlig omskärelse av traditionella skäl och man inför direktdemokrati - då blir stympningen kvar pga att det är folkets vilja.

En direktdemokratisk omröstning tenderar också att fokusera på kortsiktigt bra lösningar - sällan på saker som är kortsiktigt dåligt men långsiktigt bra.

Ibland är majoritetens vilja inte bra. Bland annat därför behöver vi, på gott och ont, en grupp som sitter emellan folket och de direkta besluten.

Direktdemokrati är bara en modern form av våldstryre - den största/mäktigaste gruppen bestämmer.

Iställer funderar jag på om man inte skulle motverka allianser i politiken. Ingen tjänar på att vi bara har två partier att välja på - det vore bättre om vi hade en mångfald. Hellre minoritetsregeringar! Då får regeringen förhandla med riksdagen.

Michael sa...

Inom Direkt demokrati kan folk inte trampa på varandra i evigheter eftersom man röstar om förslagen kontinuerligt och lär sig av sina misstag.

Att trampa på minoriteter är snarare vad man gör nu i våran kromokrati vi lever i för tillfället.

Jone Källsäter sa...

Hittar ditt blogginlägg sent om sider när jag sitter och letar lyssnare till popmusik som jag totat ihop.

Nu i augusti 2010 lanserar popduon U.P.A. en gratis stramad "singel" via myspace. Förutom titelspåret "Valmix2010" ingår låtarna "Har du nåt val?" och "Jimmie Hitler"

Särskilt "Har du nåt val?" har samma andemening som ditt inlägg, upplever jag.

Lyssna gärna!

www.myspace.com/joneupa

Stella och Molly

Stella och Molly