söndag 21 februari 2010

När är det tillräckligt, anti-internet-byrån?

Det har inte ens gått ett år sedan IPRED infördes och gav privata intresseorganisationer mer långtgående rättigheter än polisen. Ändå kan man nu konstatera att den lagen är efter sin tid och inte är tillräcklig för att man ska kunna utpressa fildelare effektivt. Är det verkligen en surprise att utvecklingen har gått framåt sedan tiden med Kazaa och Direct Connect? Man tänkte visst inte på Torrents när man stiftade den där lagen. För att inte tala om de anonymitetstjänster som nu är på gång...

Anti-internet-byrån med Tyrannosaurus Pontén i spetsen kräver därför ännu hårdare lagstiftning. Nu vill man ha någonting som liknar franska HADOPI-lagen och ålägga operatörerna att skicka ut varningsbrev och hantera rättsskipningen på nätet.

Karl Sigfrid (m)
reagerar såklart och vill att alla partier som ställer upp i valet är tydliga med sin åsikt i frågan. Bra initiativ!

Piratpartiet är EMOT hårdare lagstiftning mot fildelare. Vi är även emot den lagstiftning som kriminaliserar fildelning och anser att icke-kommersiell fildelning av upphovsrättsskyddat material måste legaliseras. Vi ser ingen nytta med att hävda bestämmanderättigheter över privat kopiering som sker utan kommersiella syften, och vi ser ingenting positivt med teknik- och kulturfientlig lagstiftning som försöker upprätthålla föråldrade affärsmodeller genom att skapa rädsla och syndabockar.

När är det tillräckligt, anti-internet-byrån?

Jag kan svara på det.

Dessa demokratifientliga idioter kommer inte att ge sig förrän de godtyckligt kan titta in i varje människas dator och vi måste legitimera oss för att komma ut på nätet. Och till och med då kommer de gnälla över att de vill ha mer.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

1 kommentar:

Per Persson (md2perpe) sa...

Vi kanske skulle döpa om dem till Antidemokratibyrån?

Stella och Molly

Stella och Molly