söndag 6 september 2009

Vems moral gäller på nätet?

Regina Lunds video, där hon korsfästs som en kvinnlig Jesus, plockades bort från YouTube. Tydligen är den nakna kvinnokroppen ingenting som får spridas på Internet, ens med skaparens tillstånd. (pun intended)

Man undrar ju... är det amerikanska ideal och moral som gäller på nätet? Är det svenska? Tänk, jag trodde att nyskapande kreativa uttryck skulle kunna få utrymme på YouTube, och att man kanske på sin höjd skulle sätta en "vuxenstämpel" på en del material.

Vore det inte bättre om det fanns en videotjänst där man kunde dela med sig av videos utan att bli censurerad, och det enda som personalen gjorde var att se till så att allting var rätt uppmärkt och kategoriserat, och att eventuellt olagligt material (á la nazistisk barnporr) plockades bort?

Man kan ju alltid hoppas på att det kommer en sådan tjänst en dag.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

7 kommentarer:

Anonym sa...

Amerikanarnas (de runt 50% kristna extremisterna iallafall) dubbelmoral när det gäller naket trodde jag var känd av alla vid det här laget. Det är väl i princip bara HBO (tror jag) som tillåter svordomar och naket i sina serier (Tänker på Deadwood t.ex. där F-ordet förekommer i varannan mening)

Det är nästan så man blir förvånad över att Eric Schwartz video fått vara kvar där.

http://www.youtube.com/watch?v=d5YrB7TpT1Y

Mvh SBJ (Som är postar anonymt för han inte har konto eller OpenID)

Richard sa...

Du letar efter liveleak.com. Men det är ju ingen nöjeskanal direkt. Skulle dock tro att de är aningen mer rakryggade än amöborna på youtube.

Att youtube censurerar är väl svårt att undvika. Var och varannan video man ska spela upp är borttagen av en eller annan anledning.

Niclas Tamas sa...

Det är väl inte så man direkt höjer på ögonbrynen åt det. Kanske för att det faktiskt finns människor som på fullt allvar tror att de har ett uppdrag grundat på en samling berättelser som tillkom för över 2000 år sedan. En samling berättelser som gjordes om av geopolitiska skäl på ett kyrkomöte för 1000 år sedan genom handuppräckning.
Suck......

Anonym sa...

Står ju klart och tydligt att naket kan postas på andra ställen än YouTube där detta inte är möjligt sedan bra länge.Så varför detta ylande just nu !?.

Pelle

Anders Troberg sa...

Tja, Diamanda Galas har ju gjort precis samma grej i en kyrka och kommit undan med det. Då kan det väl knappast vara för mycket för YouTube.

PMyran sa...

Har du testat thepiratebay.org? ;o)

wysiwyg sa...

Jag har för mig att en del av gänget bakom TPB håller på med en tjänst som liknar YouTube, men att de ska använda de inbyggda funktionerna i nya HTML för videon (så man inte behöver ha flash).

Det går väl dock kanske inte så snabbt framåt, men vem vet.

Hur eller hur så tror jag att det är vad du är ute efter.

Stella och Molly

Stella och Molly