onsdag 1 juli 2009

Back in Action

Då var man tillbaka igen efter en välbehövlig semester! Jag tillbringade två veckor i och omkring Krabi i Thailand, med Ao Nang som bas. Thailand i juni har verkligen ett oförtjänt dåligt rykte – visst var det inte klarblå himmel hela tiden, ibland drog det in lite moln och det kom en störtskur, men det varade sällan längre än 15-20 minuter och efteråt var det fint igen. Priserna var låga, lokalbefolkningen avslappnad och vänlig, paradisstränderna var slött halvtomma och det rådde en konstant happy hour på den lilla badorten.

En mer uttömmande rapport följer nog senare. =)

Lite bisarrt var att den enda egentliga nyhet som nådde fram till oss var att Michael Jackson trillade av pinn. Lite underligt när man är van vid bloggande och twittrande och ett snabbt flöde av tankar och idéer rakt in i hjärnan, att under två veckor bara få denna enda information om vad som hänt i världen.

Så kommer man hem och få reda på att:
x) Hovrätten tyckte inte att TPB-domaren var jävlig (WTF?!?), vilket säkerligen riktar in Sverige på en kurs där vi kommer att få allvarliga problem med förtroendet för rättsväsendet. Hur kommer nästa generation att lösa sina konflikter? Med virtuella knytnävar, kanske. Inte lär man vända sig till rätten i alla fall.
x) Piratpartiet valde att alliera sig med gröna gruppen i EU-parlamentet. Heja!
x) The Pirate Bay säljs. När jag först läste nyheten så var det lite WTF-reaktion på detta också, men efter att ha tänkt lite så har jag kommit fram till att jag helt enkelt inte vet tillräckligt mycket om vad affären innebär. Och om något så är detta nog det allvarligaste misstaget i hela affären – att man lämnade dörren vidöppen för spekulationer. Man borde ha gått ut direkt och presenterat en konkret och tydlig plan – såhär kommer det att fungera framöver. Spekulationerna som nu haglar över hela nätet riskerar att göra mer skada på TPBs användarbas än den faktiska förändringen.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Inga kommentarer:

Stella och Molly

Stella och Molly