fredag 5 juni 2009

Eu-parlamentet är ett playstation-spel

Det ökända citatet från Reinfeldt ”vi kan inte kriminalisera en hel ungdomsgeneration” kommer tillbaka. Den här gången är det Marita Ulvskog (S) som uttalar orden. Det är märkligt att alla tycks vara så överens om att vi inte ska kriminalisera ungdomsgenerationen, men att så få förstår vad som krävs för att uppnå det. Det är många ”å ena sidan, å andra sidan”-tongångar. Lena Mellin noterar detta nu på morgonen – var många av partierna i debatten egentligen stod förbli oklart.

Och jag tror också att Ulvskogs citat var illa valt, då vi alla vet vilket bittert brutet löfte just detta uttalande blev för Reinfeldt.

Lena Mellin visar vidare sin okunskap när hon skriver om Piratpartiet:
De har inga valstugor.

Jo, det har vi.
De annonserar knappast.

Jo, det gör vi, men inte i gammelmedia.
De är inte med i tv:s debatter.

Detta är heller inte sant. PP har synts i ett antal debatter i TV. Dock är det så att vi inte blir inbjudna till de ”officiella” EU-debatterna med alla andra partier. Det känns lite motsägelsefullt att bli beskyllda för att de som röstar på oss köper ”grisen i säcken” när vi samtidigt inte får komma till tals på samma villkor som de andra partierna. Vill ni veta vad som finns i säcken – bjud in oss! Vi visar er mer än gärna. Fast, som SvD noterar så kanske det var lika så gott att vi inte var där. Senaste debatten verkar ha varit lite av ett hönshus.

Återigen gnäller också Lena Mellin om att PP bara tar ställning i 2% av EUs frågor, vilket jag redan har tacklat här, men tack för att du om igen påminner oss om att du tycker att kvantitet är viktigare än kvalitet. Låt oss gå på din linje i framtiden och rösta på den politiker som tryckt på flest knappar under sin mandatperiod – han/hon måste uppenbarligen vara bäst.

EU-parlamentet är tydligen ett playstation-spel av genren fightingspel.

Den som trycker på flest knappar snabbast vinner.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

5 kommentarer:

Peter sa...

Nja, EU-parlementet är väl snarare ett kortspel: med poängpott och flygande jokrar. Och vissa likheter med bluffstop.

Anonym sa...

Till fighting-spelens försvar så handlar det mer än att bara trycka på knappar. En mer träffande liknelse vore att jämföra hennes uttalande med att trycka alla knappar på Parappa the rapper (förutsatt att vi pratar PS1 spel)

Anonym sa...

Jag har spelat en del fightingspel och jag kan säga att det svåraste att slåss mot är en mästare. Det näst svåraste är en fullständig nybörjare som hej vilt trycker på varenda knapp samtidigt så snabbt han kan.

Anonym sa...

De som såg Agenda - då Reinfeldt försvarade citatet ”vi kan inte kriminalisera en hel ungdomsgeneration”, vet att våran statsminister talar med kluven tunga.
Hans försvar var:

- Nej vi skickar inte polis efter någon.

Varpå programledaren ifrågasätter det hela genom att säga, men man kan ju gå till domstol?

- Ja, men vi lägger inte polisens resurser på att jaga någon. Jag har hållit mitt löfte!

Sen undrar vissa varför folk är trött på politiker, fy fan!

EU-2009

Anonym sa...

EU-parlamentet är Wack-a-Mole, enligt Melin.

Stella och Molly

Stella och Molly