måndag 4 augusti 2008

Mindre Markoolio – mer delfiner, tack!

Kolmårdens nyhet i år är en ny delfinshow designad av Markoolio. Och dessvärre har resultatet blivit en delfinshow utan flyt, med hackigt låtval, total avsaknad av harmoni och enormt långa pauser där man får se filmer från Markoolios delfinträning. Med andra ord har de totalt massakrerat den tidigare underbara delfinshowen.

Kolmården ska handla om "vilda djur på riktigt". Varför upptar då TV-inspelningar med Markoolio bokstavligen halva föreställningstiden? Årets delfinshow handlar mer om Markoolio än om delfinerna.

Jag har jobbat på Kolmården och därför sett delfinshowen många gånger tidigare. Jag var till och med där och sjöng för Flip på hans 40-årsdag. Delfiner är enormt charmiga och magiska djur och den gamla delfinshowen var helt underbart sagolik. Den hade harmoni, bra takt och flyt och tydliga höjdpunkter. Visst, de andra delfinerna överträffar inte Flip, den gamla delfinhannen som var stjärnan på Kolmården, men Markoolio är en sämre ersättning för Flip än ingen alls. När vi lämnade delfinshowen i lördags var det många som suckade och skakade på huvudet eller beklagade sig över de långa Markoolio-inslagen.

Vad tänker man med egentligen, när man för det första låter en sporttönt designa en delfinshow, och sedan bryter showen för filmvisning vid inte bara ETT utan TVÅ tillfällen?

Skäms, Kolmården!

En djurpark ska handla om vilda djur på riktigt, inte om Markoolio på TV.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Inga kommentarer:

Stella och Molly

Stella och Molly